PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 maart 2009 20:17

 

Welkom op mijn ICT site.

Ik ben eerlijk: nu is er nog niet veel te vinden over Fred's ICT  portal. Maar dat komt nog wel.

O ja ... ICT of IT is wat mij betreft het zelfde. Mijn interesses liggen op het gebied van fysieke en virtuele systeem- en netwerkhardware. Maar ook netwerk OS'sen en IT Security kunnen mij bezig houden. 

 

Wie is Fred:

Ik ben Fred Hohenstein, woonachtig in Tilburg.

Behalve echtgenoot en vader van twee dochters ben ik IT-er; IT-er bij een IT Dienstverlener in Tilburg.

Ik heb een passie voor techniek. Techniek zoals het volgens mij bedoeld is. Geboeid kan ik lezen over bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische ontwikkelingen. Tijdens mijn opleiding aan de Hogeschool West-Brabant (Specialisatie Technisch Computerkunde) heb ik het geluk bij meerdere technische disciplines mee te kunnen kijken. Tot nu toe heb ik daar alleen maar voordeel van gehad. Het is een groot voordeel als je buiten je eigen vakgebied kunt kijken.

 

Wat is mijn idee over ICT

 Laten we duidelijk zijn: ICT is er om te gebruiken. In mijn optiek is IT geen doel op zich maar een middel om bepaalde zaken te automatiseren. Er zijn zaken die wel geautomatiseerd kunnen worden en er zijn zaken die misschien beter niet geautomatiseerd kunnen worden. Daar moet je heel eerlijk over zijn. Ik geloof niet dat er voor een vraag of  probleem - of zoals het wordt geschreven: een uitdaging - slechts een (1) oplossing is. Er zijn altijd meerdere oplossingen waaruit je kunt kiezen. Je moet alleen wel durven te kiezen; kiezen voor een oplossing die anderen niet zullen kiezen. Dat is wat ICT is deze tijd nog steeds leuk maakt, wat ICT nog steeds uitdagend maakt. Eerlijk toegegeven: de gebruiker van een oplossing goed inschatten is en blijft lastig. Zijn of haar verwachtingspatroon is vaak anders dan dat van ons IT-ers. Zijn of haar waarheid is anders dan de onze. We zullen ons daaraan moeten aanpassen; of we willen of niet. IT oplossingen zijn voor vele van ons gewoon een middel om iets op te lossen; een tool of hulpmiddel.

 

Wat zijn mijn specialiteiten en/of kennis gebieden.

Beroepsmatig houd ik me bezig met het beheer van de netwerk Infrastructuren binnen de organisatie waar ik werk. Ik haal mijn vak- en inhoudelijke kennis uit de volgende werkzaamheden:

 

 • Sr. Systeembeheerder / Systeemarchitect.
 • (Technisch) Projectleider bij interne en externe klanten.

Verantwoordelijkheden:

 • Technisch Projectleider in interne en externe projecten,
 • Senior Netwerk-/Systeembeheerder binnen het team “Systeembeheerders”,
 • Tactisch en operationeel inzetten van totaaloplossingen binnen de Callcenter I(C)T omgeving; meedenken en adviseren over het inzetten van I(C)T oplossingen binnen diverse vak afdelingen (ook afdeling overstijgend),
 • Tactisch en operationeel beheer van het Novell netwerk,
 • Tactisch en operationeel beheer Windows 2003/2008 server,
 • Tactisch en operationeel beheer van: VMware ESX(i) 3.5/4.x,
 • Tactisch en operationeel beheer van netwerkinfrastructuren en  dataverbindingen,
 • Tactisch en operationeel beheer van centrale netwerkstorage  omgevingen,
 • Bijhouden van de centrale systeemdocumentatie, proces- en werkbeschrijvingen en overdrachtsdocumentatie.

Uitgevoerde projecten:
kijk hiervoor op mijn linkedin pagina

Van mijn persoonlijke IT interesse - en dan gaat er veel tijd inzitten - wil ik de volgende zaken aangeven:

 • de QNAP TurboNAS servers.
 • de Freecom MusicPal mediaplayer.
 • De samenwerking tussen uPNP, DLNA en de hierbij behorende cliënt devices. 
 • Joomla CMS inrichtingen (ja ... deze site is gebaseerd op Joomla)
 •  Linux distributies die ingezet kunnen worden als low budget netwerkservers of als thuis netwerkserver. Denk hierbij dan aan het inzetten van Linux als fileserver, webserver, emailserver etc.

Voor mijn sport activiteiten ..... zoek in het linkermenu van deze website, menupunt "my Sporten" of kijk snel op mijn Runkeeper pagina.

 

 

 Waar kun je mij over benaderen.

 Gemakkelijk ! Over bovenstaande onderwerpen. Mocht ik iemand kunnen ondersteunen dan hoor ik dat graag. Stuur een berichtje via de contactpagina (bovenaan deze website)en ik probeer zo snel mogelijk te reageren.

 

 

Laatst aangepast op maandag 27 februari 2012 12:46