Een echte Prinses ...  kon ik er maar eentje zijn.

Online spelletjes

 

 

 Het verhaal van .....Assepoester

Assepoester danst met de prins In een klein frans kasteel leeft Assepoester met haar lieve vader, haar stiefmoeder Lady Tremaine en haar stiefzuster Drizella en Anastacia. Ze heeft ook 3 huisdieren, een paard, de hond Bruno en de kat Lucifer. Als haar vader overlijdt komt de ware aard van haar stiefmoeder en stiefzusje naar boven, Lady Tremaine maakt van Assepoester een werkster en maakt de erfenis lekker zelf op.
Tien jaar later is Assepoetser een prachtige jonge vrouw geworden, en ondanks haar harde opvoeding, heel vriendelijk. Ze is vriend met de volgels, muizen (in het bijzonder Tom en Pieter).

In het koninklijk paleis de knorrige koning wil dat zijn zoon eindelijk gaat trouwen, zodat hij het getrippel van de voetjes van zijn kleinkinderen eindelijk kan horen in het grote paleis. Hij en de Groothertog organiseren een bal als een laatste poging om zde prins verliefd te laten worden. Alle huwbare meisjes uit het koninkrijk worden uitgenodigd.
Assepoester neemt de brief in ontvangst Als de brief is ontvangen in het huis van Assepoester, vraagt zij of ze ook naar het bal mag. De stiefzusjes maken haar belachelijk, maar ze houdt voet bij stuk. Lady Tremaine zegt dat het mag als al het werk klaar is, en als zij een geschikte jurk heeft.
Om te voorkomen dat Assepoester haar jurk kan vermaken, geeft ze heel veel opdrachten aan Assepoester. De muizen en vogels besluiten Assepoester te helpen en maken een prachtige jurk voor, met linten en kralen die Tom en Pieter van Anastashia en Drizella "lenen". Het lukt ze maar net om uit de klauwen van Lucifer te blijven.
Als Assepoester zich gereed maakt voor het bal, wijst Lady Tremaine de stiefzusjes op het lint en de kralen. De zusjes scheuren de hele jurk stuk en gaan naar het bal, Assepoester in tranen achter latend. Assepoester gaat naar de tuin, en huilt zichzelf in slaap. De goede fee neemt de maat Dan komt de goede fee, en tovert voor Assepoester alles wsat ze nodig heeft: Een pompoen wordt de koets, de muizen worden paarden, Bruno het paard wordt de koetsier. De hond Bruno wordt een lakei. En als laatst, met de beroemde woorden "Bibbidi-Bobbidi-Boe" maakt ze een prachtige jurk en glazen muiltjes voor Assepoester. De goede fee waarschuwt Assepoester dat de betovering om middernacht ophoudt.

Intussen op het bal verveelt de prins zich, als alle meisjes zich aan hem voorstellen, tot ergenis van de koning. Totdat de prins Assepoester ziet, die net op het feest arriveert, en meteen verleifd wordt. De koning gaat tevreden slapen.De prins en Assepoester dansen de hele avond in de kasteeltuinen, totdat de klok middernacht slaat. Assepoester haast naar huis, maar verliest een muiltje op de trap van het kasteel.
De bruiloft van Assepoester en de prins De Groothertog verteld het verhaal en de koning geeft de opdracht dat in het hele land gezocht moet worden naar het meisje dat het glazen muiltje past. Als Assepoester van de opdracht van de Koning hoort, begint ze verliefd te dagdromen, Lady Tremaine zit het en sluit Assepoester op in haar zolderkamertje.
Tom en Pieter geven niet op, terwijl de stiefzusjes hun veel te grote voeten in het glazen muiltje proberen te proppen, lukt het de muizen de sleutel van de zolderkamer uit de zak van Lady Tremaine te stelen. Het dreigt nog mis te gaan door Lucifer, maar de hond Bruno komt in actie en verjaagd Lucifer.
Tot ieders schrik komt Assepoester net op tijd de trap af, maar als de lakei met het glazen muiltje naar Assepoester loopt, laat Lady Tremaine hem struikelen en breekt het muiltje. Als de Groothertog het uitschreeuwd van schrik, toont Assepoester het andere muiltje. Als blijkt dat Assepoester het glazen muiltje past, volgt snel de bruiloft met de prins. En ze leven nog lang en gelukkig...